Avtor: Žiga Miščevič Kategorije: Delavnica, Program Komentarji: 0

Se tudi ti neizmerno veseliš zimskega obdobja zaradi vseh športov, ki jih lahko počneš na snegu? Se ti je že kdaj zgodilo, da prvih nekaj dni na smučarskem oddihu čutiš, kako zelo se telo trudi, ker ni v dovolj dobri kondiciji? Mogoče se celo pojavijo bolečine v kolenih, za katere si mislil, da so stvar preteklosti? Ali pa si morda tekač, ki zaradi slabega vremena pozimi ne more veliko teči, bi se pa želel dobro pripraviti na spomladansko tekaško sezono? Imamo rešitev zate. In sicer, program zimske športne priprave, s katerim začnemo v drugi polovici novembra.

Zima se približuje, poletne športe bomo počasi postavili v kot, atraktivni pa bodo kmalu postali številni zimski športi, od smučanja, deskanja na snegu, teka na smučeh do drsanja in drugih športov, ki od nas zahtevajo veliko mero moči, stabilnosti, ravnotežja in koordinacije. Če se želiš izogniti poškodbam, ti močno priporočam, da se na zismko sezono dobro telesno pripraviš in naš program je odlična izbira za to. V športu je mnogo dejavnikov, ki vplivajo na nastanek poškodbe.  Veliko je takih, na katere ne moremo vplivati (poledenela podlaga, vremenske razmere, drugi ljudje…). Zato je še toliko bolj pomembno, da se osredotočimo na tiste, ki jih lahko sami preprečimo. Med njimi je tudi optimalna telesna priprava. S tem mislim na ustrezno kombinacijo dobre aerobne kondicije, mišične moči, fleksibilnosti in vzdržljivosti, stabilnosti in koordinacije telesa ter ravnotežja.

Z našim pristopom k pripravi rekreativnih športnikov smo imeli do sedaj odlične rezultate.

V petih tednih smo tekača pripravili na polmaratonsko razdaljo. Kar nekaj tekačev je z našo pomočjo preteklo svojih prvih 5 ali 10 kilometrov in kar nekaj je tudi takih, ki pod našim vodstvom dosegajo svoje osebne rekorde. Če slučajno nisi prepričan o učinkovitost treninga Body tehnike na telesno pripravo, si o njej lahko prebereš v novi knjigi Body tehnike, kjer je bil objavljen članek o rezultatih testne skupine, ki smo jo izvedli v našem studiu. Z njo smo dokazali celovito delovanje treninga Body tehnike na izboljšanje sposobnosti rekreativcev. Udeleženci so trenirali dvakrat tedensko in v dveh mesecih treningov so naredili velik napredek v svoji pripravljenosti. Povprečna moč se je na različnih testih povečala od 32% do 130%. Število uspešno opravljenih testov stabilnosti se je izboljšalo iz 0-33% na 67-100%. Gibljivost se je na različnih testih izboljšala vsaj za 1,5° pa tudi do 9,5°.  Za povrhu pa se je izboljšala tudi njihova aerobna funkcija, saj so za skoraj 2 minuti izboljšali hitrost teka na 3 kilometre in to izključno s treningi v dvorani.

Če si želiš pokoriti vse bele strmine in ledene površine, potem se vključi v naš program zimske športne priprave. Program je oblikovan celostno in želi vplivati na vse ključne aspekte posameznikovih telesnih sposobnosti. Začeli bomo s praktično delavnico na kateri bomo testirali vsakega udeleženca na različnih testih gibljivosti, moči, vzdržljivosti, stabilnosti, agilnosti in ravnotežja. Na podlagi rezultatov testiranja bo vsak udeleženec delavnice prejel kratek personaliziran program korektivnih vaj za domači trening, s katerimi se bodo izboljšale posameznikove morebitne pomanjkljivosti ter nesimetrije. Nato pa nadaljujemo s treningom enkrat tedensko v dvorani.

Program vsebuje:

  • Uvodno delavnico s celovitim testiranjem telesnih sposobnosti (sobota, 23.11.2019 ob 10.00 uri)
  • Personaliziran program korektivnih vaj za domači trening
  • Trening v dvorani enkrat tedensko

Druge pomembne informacije o programu:

  • Uvodna delavnice bo dne 23.11.2019 s pričetkom ob 10.00 uri, vodil pa jo bo naš pripravnik za master body inštruktorja Žiga Miščevič
  • Začetek treningov v dvorani je v tednu kasneje, trening pa se bo izvajal vsako sredo s pričetkom ob 18.00 uri (prvi trening sreda 27.11.2019)
  • Cena programa je 53,00 EUR/mesec (vrednost zajema notranje treninge ter personalizirani program korektivnih vaj)
  • Cena uvodne delavnice je za udeležence treningov brezplačna (A OBVEZNA), v primeru, da se želiš udeležiti le delavnice pa je njena cena 30,00 EUR.

Pridi in se prepričaj v učinkovitost body tehnike pri pripravi na zimske aktivnosti.

Zimska športna priprava

Čas: 4 TEDNI
Vaditelj: Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja