Avtor: Bodytehnika Kategorije: Seminar Komentarji: 0

Razbijajmo tabuje – bodite vitalne v vseh življenjskih obdobjih!

V sodobnem času pogosto ter preveč sedimo, kar negativno deluje na medenico, vse notranje organe, mišice in vezivna tkiva. Oslabljene mišice medeničnega dna posledično vplivajo na vrsto uroginekoloških težav pri obeh spolih: uhajanje vode, povešanje maternice in ostalih notranjih organov, boleče spolne odnose, pogosta vnetna stanja mehurja in podobno.

Težave z inkontinenco (uhajanjem vode) sicer naraščajo s starostjo, vendar se zaradi sodobnega načina življenja z njimi srečuje tudi vse več mladih.

Razbijajmo tabuje – bodite vitalne v vseh življenjskih obdobjih! Prvi korak je obisk javne tribune namenjene vsem, ki želite o temi izvedeti več – zaradi sebe ali zaradi ljudi, ki jim želite pomagati.

Javno tribuno »Žensko zdravje se začne v medenici«, ki se bo odvijala pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Kranj, organizira PBS center športne odličnosti. Na dogodku bodo strokovnjaki odkrito govorili o vzrokih, ki vplivajo na oslabitev mišic medeničnega dna, posledicah ter se dotaknili učinkovitih preventivnih in kurativnih rešitev.

Javna tribuna se bo odvijala 30.marca 2017 z začetkom ob 17.00 uri v predavalnici Osrednje knjižnice v Kranju, Gregorčičeva ulica 1 (bivši Globus). Vstop je brezplačen.

Predavatelji:

Mag. Saša Djukanović, dr. med., spec.ginekologije in porodništva (Predstojnik ginekološko – porodniškega oddelka splošne bolnišnice Ptuj)
Mr.spec. Ana-Marija Jagodić Rukavina (Kineziološkoučilište body tehnike, Zagreb)
Barbara Tavčar, master body inštruktorica (PBS center športne odličnosti Kranj)

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja