Avtor: Bodytehnika Kategorije: Delavnica Komentarji: 0

Delavnica na kateri boste izvedeli zakaj so zdrave mišice medeničnega dna bistvene za vaše zdravje

Težave z inkontinenco so verjetno hujše, kot jih prikazuje statistika. Zakaj? Ker je na nek način to še vedno težava, ki je ne priznamo radi in še vedno spada med tako imenovane tabu teme. Predvsem pa ne govorimo o tem, da omenjena problematika pesti tudi moške. 

Porod, prevelika teža, kronična zaprtost, kašelj, alergije, slaba telesna drža, spuščena stopala in druge so težave, ki lahko pripeljejo ne samo do inkontinence ali slabše erektilne funkcije pri moških, temveč tudi do pogostih vnetij mehurja, konstantnih vetrov, napihnjenosti, bolečin v ledvenem delu hrbta in podobno.

Pomembno je da se, ko nastopijo težave, zavedate, da ne bodo izginile same od sebe.

Krepitev medeničnega dna omogoča močnejšo povezanost s telesom. Ko je močno to področje, smo namreč povezani z lastnim telesom v celoti. Prav to nudi stabilnost vsem organom ter tudi uravnoteženo funkcijo hormonov. Ko so mišice medeničnega dna močne in zdrave, je bolj zdravo celo telo.

Z različnimi položaji medenice in telesa, body tehnika pomaga pri aktivaciji mišic medeničnega dna. Njihovo krčenje izjemno hitro pomaga ne samo pri “dvigu” ženskih organov in mehurja, temveč tudi pri splošni masaži tega področja in vzpodbuditvi globoke cirkulacije vseh notranjih organov. Seveda pa je vedno prvi korak soočiti se z dejanskim stanjem in o njem odkrito govoriti. Nenazadnje boste z reševanjem te problematike pridobili na boljšem počutju in ravnovesju.

Na tri urni delavnici bomo govorili o:

– anatomsko-fiziološki temelji
– medenica v čustvenem in hormonalnem svetu
– regeneracija maternice
– preventivni in kurativni pristop pri inkontinenci

 

TERMIN:

Sobota, 14.01. od 09:30 do 12:30

CENA PROGRAMA:

24,00 EUR za aktivne člane PBS centra športne odličnosti
33,00 EUR za nečlane

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja