Avtor: Bodytehnika Kategorije: Delavnica Komentarji: 0

Po uspešno opravljeni javni tribuni, vas vabimo na praktično-teoretično delavnico, kjer boste seznanjeni z začetnimi vajami, ki jih lahko izvajate doma, ter osnovno potrebno teorijo vzrokov za nastanek težav, povezanih z medeničnim neravnovesjem.

Delavnica na kateri boste izvedeli zakaj so zdrave mišice medeničnega dna bistvene za vaše zdravje

Težave z inkontinenco so verjetno hujše, kot jih prikazuje statistika. Zakaj? Ker je na nek način to še vedno težava, ki je ne priznamo radi in še vedno spada med tako imenovane tabu teme. Predvsem pa ne govorimo o tem, da omenjena problematika pesti tudi moške.

Porod, prevelika teža, kronična zaprtost, kašelj, alergije, slaba telesna drža, spuščena stopala in druge so težave, ki lahko pripeljejo ne samo do inkontinence ali slabše erektilne funkcije pri moških, temveč tudi do pogostih vnetij mehurja, konstantnih vetrov, napihnjenosti, bolečin v ledvenem delu hrbta in podobno.

Pomembno je da se, ko nastopijo težave, zavedate, da ne bodo izginile same od sebe.

Krepitev medeničnega dna omogoča močnejšo povezanost s telesom. Ko je močno to področje, smo namreč povezani z lastnim telesom v celoti. Prav to nudi stabilnost vsem organom ter tudi uravnoteženo funkcijo hormonov. Ko so mišice medeničnega dna močne in zdrave, je bolj zdravo celo telo.

Z različnimi položaji medenice in telesa, body tehnika pomaga pri aktivaciji mišic medeničnega dna. Njihovo krčenje izjemno hitro pomaga ne samo pri “dvigu” ženskih organov in mehurja, temveč tudi pri splošni masaži tega področja in vzpodbuditvi globoke cirkulacije vseh notranjih organov. Seveda pa je vedno prvi korak soočiti se z dejanskim stanjem in o njem odkrito govoriti. Nenazadnje boste z reševanjem te problematike pridobili na boljšem počutju in ravnovesju.

Na tri urni delavnici bomo govorili o:

– anatomsko-fiziološki temelji
– medenica v čustvenem in hormonalnem svetu
– regeneracija maternice
– preventivni in kurativni pristop pri inkontinenci


TERMIN:

PETEK 21.4. od 18.00 do 21.00 ure
CENA : 30,00 eur za člane ter 39,00 eur za nečlane

Cena vsebuje: gradivo, opis vaj za “domači” program

Vodi: Barbara Tavčar, master body inštruktorica

Zdravje se začne v medenici

Čas: PETEK 21.4. od 18.00 do 21.00 ure
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja