Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek, Seminar Komentarji: 0
Medenično dno – ta skriti diamant našega telesa, je preko večih plasti mišic, številnih ligamentov, živcev in vezivnega tkiva medsebojno povezan in soodvisen. Kljub številnim težavam, ki jih prinaša njegovo neravnovesje in disfunkcionalnost, je na žalost še vedno na “tabu” strani odkritih pogovorov, s čimer pa se na žalost možnost za odkrivanje težav in njihovo reševanje zmanjša.
Tri pomembna dejstva, ki jih je v primeru že prisotnih težav z medeničnim področjem ali pa le v luči preventive, dobro poznati so:
 • Lokalni pristopi ne delujejo. Če razumeš, da telo deluje povezano in ves čas stremi k uravnoteženemu delovanju vseh sistemov, potem ti je jasno, da reševanje težav (kot so na primer težave z mišicami medeničnega dna) ne smi biti lokalno. Še več. Pristopi, ki vključujejo le lokalno področje, navadno niso najbolj učinkoviti in ne prinesejo dolgoročnega rezultata – torej ne odpravijo vzroka prisotnih težav.
 • Težave z mišicami medeničnega dna ne izbirajo spola, starosti in ekonomskega statusa. Težave v medenici so v zadnjih letih v porastu, rezultati zadnjih raziskav pa kažejo, da se na primer z neko obliko inkontinene sreče več kot 10% žensk, ki še niso rodile in so v povprečju stare nekaj več kot 20 let. Rezultati tudi kažejo povezanost s slabšim psihičnim počutjem.
 • V večini primerov ima oseba z bolečino v križu, prisoten vsaj še en simptom – poleg disfunkcije dihanja je najpogostejši disfunkcija medeničnih mišic
Na medenično dno moramo pogledati širše, da bi lahko razumeli njegov vpliv na preostanek telesa. Tako pomembna struktura sodeluje tudi pri povsem običajnih “aktivnostih”, kot so dihanje, govor, kašljanje, smrčanje in seveda tudi pri položaju notranjih organov, seksualnih funkcijah, dviganju, gibanju in ravnotežju.
Vabimo te, da se nam pridružiš na 3-urnem webinarju, ki ga organiziramo v petek, 12.2.2021 s pričetkom ob 17.00 uri.

Zdravje medeničnega dna - webinar

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

Kakšna je povezanost medeničnega predela s preostankom telesa? Kako vem, kdaj so moje mišice medeničnega dna šibke in zakrčene ter kdaj so neelastične?  To bo bistveno vprašanje, na katerega bomo iskali odgovore in rešitve na našem tretjem spletnem webinarju, ki ga bo vodila naša master body inštruktorica Barbara Tavčar. Na webinarju bomo podali naslednje vsebine:

 • kratka teoretična podlaga (toliko, kolikor jo potrebuješ za razumevanje tretiranega predela, povezanih težav in podanih rešitev)
 • zakaj so težave v medenici v porastu
 • najpogostejši vzroki, ki pripeljejo do šibkosti in nefunkcionalnosti mišic medeničnega dna
 • najpogostejše težave (inkontinenca, prolaps, bolečina,…)
 • praktični protokoli k pripadajočim obravnavanim bolečinam

Webinar je namenjen tebi, če:,

 • želiš poglobiti razumevanje o delovanju tvojega telesa, ne le na fizičnem nivoju,
 • želiš pridobiti učinkovite praktične nasvete, ki bodo pomagali preprečiti, olajšati in odpraviti neželjena stanja, povezana z medenično problematiko
 • imaš težave z urinskim ali fekalnim popuščanjem, bolečimi spolnimi odnosi, zdrsom medeničnih organov ipd
 • ti je ideja o raziskovanju svojega telesa všeč in želiš izvedeti, kaj vse vpliva na tvoj organizem.

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE O POTEKU WEBINARJA

 • 3-urni webinar bo potekal v petek, 12.02.2021 ob 17.00 uri,
 • za prijavo izpolni spodnjo prijavnico, po plačilu računa bomo uredili dostop do webinarja, ki ga bo v živo vodila Barbara Tavčar, master body inštruktorica,
 • s plačilom webinarja poleg dostopa do seminarja prejmete še izročke

Cena webinarja znaša 38,00 EUR (za vključene v 12-tedenski program Transformacija misli, telesa in duha, je webinar vključen v ceno programa)

Zdravje medeničnega dna - webinar

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj on line

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja