Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek, Seminar Komentarji: 0

Veš, da se staranje organizma prične v stopalih? S slabšo periferno cirkulacijo slabi tudi prenos informacij do živčnih končičev, kar vodi do biomehaničnih sprememb in raznih težav s stopalom, kot so na primer spuščeno (platfus) ali previsoko stopalo, hallux valgus, različna stanja burzitisa, plantarnega fascitisa, metatarzalgij, težav z ahilovo tetivo, petnim trnom in podobno. Posledično se spremeni tudi telesna drža, pojavi se šibkost medeničnega dna, gibi so slabše koordinirani ter oslabi tudi ravnotežje.

Vabimo te na 3-urni webinar, ki bo potekal v petek 11.12.2020 ob 17.00 uri, kjer bomo govorili o najpogostejših težavah stopal, vzrokih za le-te ter seveda ustreznih rešitvah.

Leonardo da Vinci je stopalo opisal kot »vrhunski tehnološki dosežek ter istočasno umetniško delo.« Že pred več stoletji so stopalu pripisovali velik pomen. Danes vemo, da je stopalo eden glavnih temeljev za optimalno delovanje celotnega organizma. Kaže stanje limfnega, obtočilnega, mišično-kostnega sistema ter stanje notranjih organov.

Današnji način življenja povečini zaznamujejo hitrost, stres, prevelika količina sedenja ter zmanjšana telesna aktivnost. Ko k naštetemu prišeteješ še slabšo obutev (npr. preozka/pretrda obutev, obutev s previsoko peto, natikači in podobno), je obremenitev organizma enostavno prevelika. Slej ko prej se moraš spopasti s spremenjeno mehaniko stopala, pri čemer se izgublja njegova osnovna funkcija. Te spremembe lahko zaznaš s prvimi simptomi, kot so nezmožnost ali bolečina ob hoji po nestabilni površini, počasnejši tek, težke noge, včasih se pojavi tudi oteklina v gležnju ali goleni.

Kaj lahko storiš? Body tehnika tako pri skupinskem kot individualnem pristopu poudarja povezovanje stopala s preostankom telesa. Rezultat je boljše stanje in funkcionalnost stopala, preko krvne in limfne cirkulacije ter aktivnosti globokih mišic trupa in medenice pa pozitivno vplivamo na celoten organizem. Stopalo je namreč prvi temelj zdrave hrbtenice in pogoj za dobro delovanje tudi notranjih organov.  Neaktivno stopalo, ozka in neprimerna obutev, utesnijo stene krvnih žil, posledično se zmanjša pretočnost živčnih impulzov v stopalu. Ta proces najprej prizadene mehka tkiva, v zadnji fazi pa se deformirajo tudi kostne strukture.

Imaš težave s ploskim stopalom, hallux valgusom, burzitisom, plantarnim fascitisom, mortonovo metatarzalgijo, tendinitisom ahilove tetive, petnim trnom,…. ali pa imaš občutek utrujenih in/ali bolečih stopal ter nog, se tvoja stopala pretirano potijo ali pa so pogosto hladna? 

Za vse omenjene simptome in težave obstaja vzrok ter seveda tudi rešitev.

Pridruži se nam na 1. Webinarju, na katerem se bomo v 3-urah najpogostejših težav stopal lotili tako v teoriji kot praksi. Na webinarju bodo podane naslednje vsebine:

 • kratka teoretiča podlaga (toliko, kolikor jo potrebuješ za razumevanje delovanja stopala in težav)
 • testiranje in ocena stanja stopal vsakega posameznika
 • stopalo v funkciji zaščite srca in sklepov
 • povezanost težav s stopali ter medeničnimi težavami (npr. inkontinenca)
 • najpogostejše težave (vzrok ter simptomatika) med  katerimi bomo izpostavili hallux valgus (palčna kost), spuščena stopala, plantarni fascitis, mortonova metatarzalgija, tendinitis ahilove tetive, petni trn, hladne/utrujene ter boleče noge..
 • enostavni protokoli za samopomoč ter priporočila za reševanje individualne problematike (vezano na testiranje)

Webinar: stopalo najpogostejše težave in rešitve

Čas: 3 ure
Vaditelj: Barbara Tavčar, master body inštrruktor
Kraj: PBS Center Kranj

Webinar je namenjen tebi, če:

 • te zanima povezanost stopal s preostalim delom telesa,
 • želiš poglobiti razumevanje, kako deluje stopalo ter kaj vse vpliva nanj,
 • želiš pridobiti učinkovite praktične nasvete, ki bodo pomagali preprečiti, olajšati in odpraviti najpogostejše težave,
 • imaš težave s palčno kostjo, spuščenim stopalom, burzitisom, tendinitisom, metatarzalgijo,…
 • ti je ideja o raziskovanju svojega telesa všeč in želiš izvedeti, kaj vse vpliva na tvoj organizem in trenutna stanja kot so utrujenost, izčrpanost in podobno.

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE O POTEKU WEBINARJA

 • 3-urni webinar bo potekal v petek, 11.12.2020 ob 17.00 uri,
 • za prijavo izpolni spodnjo prijavnico, po plačilu računa bomo uredili dostop do webinarja, ki ga bo v živo vodila Barbara Tavčar, master body inštruktorica,
 • s plačilom webinarja poleg dostopa do seminarja prejmete še izročke

Za prijave in plačila do vključno 8.12.2020 znaša webinar 29,00 EUR, po tem datumu pa 38,00 EUR.

Webinar: stopalo najpogostejše težave in rešitve

Čas: 3 ure
Vaditelj: Barbara Tavčar, master body inštrruktor
Kraj: PBS Center Kranj

POMEMBNO

 • Udeležba na webinarju ti prinese znanje o stopalu, kot enem izmed močnih temeljev organizma
 • S plačilom prejmete tudi povabilo v zaprto FB skupino, kjer vam bo posnetek na razpolago ves čas (ga ne bomo brisali)
 • izročke predavanj

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja