Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek Komentarji: 0

Veš, da se staranje organizma prične v stopalih? S slabšo periferno cirkulacijo slabi tudi prenos informacij do živčnih končičev, kar vodi do biomehaničnih sprememb in raznih težav s stopalom, kot so na primer spuščeno (platfus) ali previsoko stopalo, hallux valgus, različna stanja burzitisa, plantarnega fascitisa, metatarzalgij, težav z ahilovo tetivo, petnim trnom in podobno. Posledično se spremeni tudi telesna drža, pojavi se šibkost medeničnega dna, gibi so slabše koordinirani ter oslabi tudi ravnotežje.

Vabimo te na delavnico, kjer bomo govorili o najpogostejših težavah stopal, vzrokih za le-te ter seveda ustreznih rešitvah

Leonardo da Vinci je stopalo opisal kot »vrhunski tehnološki dosežek ter istočasno umetniško delo.« Že pred več stoletji so stopalu pripisovali velik pomen. Danes vemo, da je stopalo eden glavnih temeljev za optimalno delovanje celotnega organizma. Kaže stanje limfnega, obtočilnega, mišično-kostnega sistema ter stanje notranjih organov.

Današnji način življenja povečini zaznamujejo hitrost, stres, prevelika količina sedenja ter zmanjšana telesna aktivnost. Ko k naštetemu prišeteješ še slabšo obutev (npr. preozka/pretrda obutev, obutev s previsoko peto, natikači in podobno), je obremenitev organizma enostavno prevelika. Slej ko prej se moraš spopasti s spremenjeno mehaniko stopala, pri čemer se izgublja njegova osnovna funkcija. Te spremembe lahko zaznaš s prvimi simptomi, kot so nezmožnost ali bolečina ob hoji po nestabilni površini, počasnejši tek, težke noge, včasih se pojavi tudi oteklina v gležnju ali goleni.

Kaj lahko storiš? Body tehnika tako pri skupinskem kot individualnem pristopu poudarja povezovanje stopala s preostankom telesa. Rezultat je boljše stanje in funkcionalnost stopala, preko krvne in limfne cirkulacije ter aktivnosti globokih mišic trupa in medenice pa pozitivno vplivamo na celoten organizem. Stopalo je namreč prvi temelj zdrave hrbtenice in pogoj za dobro delovanje tudi notranjih organov.  Neaktivno stopalo, ozka in neprimerna obutev, utesnijo stene krvnih žil, posledično se zmanjša pretočnost živčnih impulzov v stopalu. Ta proces najprej prizadene mehka tkiva, v zadnji fazi pa se deformirajo tudi kostne strukture.

Imaš težave s ploskim stopalom, hallux valgusom, burzitisom, plantarnim fascitisom, mortonovo metatarzalgijo, tendinitisom ahilove tetive, petnim trnom,…. ali pa imaš občutek utrujenih in/ali bolečih stopal ter nog, se tvoja stopala pretirano potijo ali pa so pogosto hladna? 

Za vse omenjene simptome in težave obstaja vzrok ter seveda tudi rešitev.

Pridruži se nam na 4-urni delavnici, na kateri se bomo najpogostejših težav stopal lotili tako v teoriji kot praksi. Na delavnici bodo podane naslednje vsebine:

 • kratka teoretiča podlaga
 • testiranje in ocena stanja stopal vsakega posameznika
 • stopalo v funkciji zaščite srca in sklepov
 • najpogostejše težave (vzrok ter simptomatika)
 • enostavni protokoli za samopomoč ter priporočila za reševanje individualne problematike (vezano na testiranje)

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

 • Termini 4-urne delavnice: petek, 20.3.2020 ob 17.30 (PBS KRANJ) ter  sobota, 21.3.2020 ob 9.30 (PBS PODRUŽNICA LJUBLJANA – MURGLE)
 • Za rezervacijo svojega mesta izpolni spodnjo prijavnico in izberi lokacijo predavanja

Stopalo - temelj zdravega organizma

Čas: 240 minut
Vaditelj: Barbara Tavčar, master body inštrruktor
Kraj: PBS Center Kranj

Stopalo - temelj zdravega organizma

Čas: 240 minut
Vaditelj: Barbara Tavčar, master body inštrruktor
Kraj: CDP Mijaks Murgle

 • Rezervacijo lahko urediš tudi direktno na recepciji PBS športnega centra Kranj ali recepciji wellness centra CDP Mijaks Murgle
 • Rezervacija je 100% potrjena ob plačilu, ki znaša 53,00 EUR
 • Članom PBS centra športne odličnosti ter wellness centra CDP Mijaks Murgle priznamo 10% popust
 • Število mest je zaradi kvalitete izvedbe omejeno

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja