Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Program, Seminar Komentarji: 0

Spremenjen srčni ritem, stiskanje v prsnem košu, bolečina v vratu, težave z želodcem, izčrpanost, utrujenost, ….. bolezni srca in krvožilnega sistema so med najpogostejšimi civilizacijskimi obolenji, zato smo bili pri vsebinski sestavi našega novega webinarja toliko bolj motivirani, da podamo ključne informacije o delovanju srca ter njegovi vzročno-posledični vlogi na celoten organizem. K izpeljavi webinarja smo povabili tudi  HRV (heart rate variability) strokovnjaka, Boštjana Holobarja, ki deluje v okviru portala za celostno obravnavo posameznika, Juliet Rose.

Ta, kot pest velik organ, ki se nahaja na sredini prsnega koša, je največji proizvajalec električnega in magnetičnega polja v telesu. Dolgo časa smo verjeli, da so to predvsem možgani, vendar so strokovne raziskave pokazale, da sta tako električno kot magnetno polje relativno šibki v primerjavi s srčnim. Električno polje srca je 50 do 100 krat močnejše, magnetno pa celo do 5000 krat močnejše od možganov. Zakaj se nam to zdi tako pomembno? Preprosto zato, ker elektromagnetno polje vpliva na delovanje fizičnega sveta, kakršnega poznamo danes. No, seveda z načinom življenja tudi mi vplivamo tako na električno, kot magnetično polje svojih organov, kot tudi na EM polje Zemlje.

Vabimo te, da se nam v petek, 22.1.2021 ob 17.00 uri, pridružiš na webinarju, kateri bo spremenil tvoj pogled na srce.

SRCE - na kaj vpliva in kaj vpliva nanj

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj- on line

Srce je del kognitivnega sistema. Signali, ki jih pošilja v možgane (ste vedeli, da srce možganom pošilja več sporočil, kot jih pošiljajo možgani srcu?), vplivajo na delovanje višjih možganskih centrov. Slednji sodelujejo pri zaznavanju, kogniciji in čustvenem dojemanju. Prav zaradi nevronske mreže, srce lahko pomni in sprejema odločitve neodvisno od možganov. Nevidna oziroma stična vez med umom in telesom pa je eden izmed možganskih živcev, imenovan Nervus Vagus. Pomemben je za vse procese samozdravljenja in brez njega ne bi bilo mogoče ohraniti ključnih funkcij, ki te ohranjajo pri življenju. Omenjeni živec je bistvenega pomena za vsesplošno zdravje posameznika in je intimno povezan s številnimi organi in sistemi telesa -seveda tudi s srcem.

Na kaj vpliva srce in kakšen je vpliv nanj? To bo bistveno vprašanje, na katerega bomo iskali odgovore in rešitve na našem drugem spletnem webinarju, ki ga bosta vodila naša master body inštruktorica Barbara Tavčar ter HRV strokovnjak Boštjan Holobar (Juliet Rose) Na webinarju bodo podane naslednje vsebine:

 • kratka teoretična podlaga (toliko, kolikor jo potrebuješ za razumevanje delovanja srca, njegovih težav in podanih rešitev)
 • srce in vzročno-posledična veriga pri bolečinah in neravnovesjih prsnega in vratnega dela hrbtenice
 • skrivnostna moč srčnega magnetizma – kako v boj s stresom
 • nervus vagus – stična vez med umom (možgani) in telesom (srcem)
 • variabilnost srčnega utripa – kaj nam pove, kako jo izmeriti in zakaj je srčna koherenca (srčno sozvočje) pomembno
 • praktični protokoli

SRCE - na kaj vpliva in kaj vpliva nanj

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj- on line

Webinar je namenjen tebi, če:,

 • želiš poglobiti razumevanje o delovanju tvojega telesa, ne le na fizičnem nivoju,
 • želiš pridobiti učinkovite praktične nasvete, ki bodo pomagali preprečiti, olajšati in odpraviti neželjena stanja, povezana s srčno-žilnim sistemom
 • imaš težave z urujenostjo, nihanjem srčnega utripa, bolečinami v vratu, prsnem delu hrbtenice, stresom,…
 • ti je ideja o raziskovanju svojega telesa všeč in želiš izvedeti, kaj vse vpliva na tvoj organizem in trenutna stanja kot so utrujenost, izčrpanost in podobno.

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE O POTEKU WEBINARJA

 • 3-urni webinar bo potekal v petek, 11.12.2020 ob 17.00 uri,
 • za prijavo izpolni spodnjo prijavnico, po plačilu računa bomo uredili dostop do webinarja, ki ga bo v živo vodila Barbara Tavčar, master body inštruktorica,
 • s plačilom webinarja poleg dostopa do seminarja prejmete še izročke

Za prijave in plačila do vključno 22.01.2021 znaša webinar 38,00 EUR (za vključene v 12-tedenski program Transformacija misli, telesa in duha, je webinar vključen v ceno programa)

SRCE - na kaj vpliva in kaj vpliva nanj

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar
Kraj: PBS Center Kranj- on line

POMEMBNO

 • Udeležba na webinarju ti prinese znanje o srcu – organu, katerega optimalno delovanje je ključno za tvoj obstoj
 • S plačilom prejmeš tudi 3-mesečno brezplačno povabilo v zaprto FB skupino, kjer ti bo posnetek na razpolago ves čas (ga ne bomo brisali)
 • izročke predavanj

 

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja