Avtor: Bodytehnika Kategorije: Delavnica Komentarji: 0
Prva delavnica RAVEN IN ČVRST TREBUH v petek, 24.2. ob 18.00 ali v soboto, 25.2. ob 10.00

Da ste za vaš izgled in samozavest na plaži odgovorni sami že veste. Prav tako veste, da vsako leto čas hitreje beži in, da bo sezona kopalk vsak čas tukaj. Težko je razmišljati o tem sedaj, ko so zunaj temperature še vedno pod lediščem a vsak pravi trener vam bo potrdil, da je sedaj trenutek, ko je potrebno začeti s pripravami.

Da boste lažje opravili z izgovori kot so, nimam časa za obisk športnega centra, kjer bi lahko telovadil/a smo vam pripravili serijo delavnic z naslovom BODY FIT DO POLETJA. Na delavnicah boste dobili teoretično in predvsem praktično znanje za treniranje doma.

Da, pravilno ste prebrali. Vadili boste lahko sami doma. Takrat, ko vam ustreza in ko boste imeli čas.

Delavnice so razdeljene na štiri segmente:

1. RAVEN IN ČVRST TREBUH  (PETEK, 24.2. od 18.00)

Si želite imeti čvrste, lepo oblikovane trebušne mišice, ki bodo hkrati tudi sposobne premikati telo v vse smeri ter varovati hrbtenico pred poškodbami? Potem je delavnica vadbe za čvrst trebuh odličen začetek. Preveč ljudi se treninga trebušnih mišic loti napačno, tako da izvajajo vaje, ki morda za njihovo telo niso priporočljive, s prevelikim številom ponovitev, ali pa si izberejo kakšnega izmed mnogih spletnih izzivov, kjer ves čas izvajajo samo eno vajo in s tem preobremenijo le en del trebušnih mišic. Kot posledica se lahko čez čas pojavijo bolečine v ledvenem in vratnem delu hrbta, že tako slaba drža zaradi prekomernega sedenja pa se lahko še poslabša.

Za učinkovit trening trebušnih mišic je najprej potrebno razumeti njihovo  zgradbo in vse funkcij, ki jih opravljajo. Le tako lahko oblikujemo raznovrsten program, ki bo poleg oblikovanja mišic poskrbel tudi za njihovo funkcionalnost. Na delavnici se bomo trebušnega področja lotili kompleksno. S primernimi testi bomo pogledali vaše trenutno stanje trebušnih mišic, z vajami raztezanja, moči in agilnosti pa poskrbeli, da bodo trebušne mišice močne, koordinirane in sposobne držati telo v pokončni drži.

Na delavnici boste dobili vse potrebne informacije za konkreten trening. Poleg teoretičnega znanja o tem področju boste dobili vse potrebne vaje, za učinkovit trening, ki bodo zapakirane v progresiven domači program vadbe.

Če želite izboljšati sposobnosti in izgled svojih trebušnih mišic tudi za poletni čas, je zdaj zadnji vlak, da si lahko vzamete dovolj časa za  primeren pristop. 

 

2. ZAOBLJENA IN TRDA RITKA (PETEK, 24.03. OB 18:00 URI)

Čvrsta in lepo oblikovana zadnjica je postala simbol lepote. V mnogih anketah javnega mnenja je izpodrinila dekolte kot najprivlačnejši del telesa. Še bolj kot estetski vidik čvrste zadnjice pa je pomemben njen zdravstveni vidik. Mišice zadnjice so glavne mišie za premikanje telesa v prostoru, zato so izjemno pomembne za vse rekreativne aktivnosti, kot so tek, hoja, planinarjenje itd. Poleg tega pa so ključne za pokončno, ravnotežno držo telesa. Z močnimi in koordiniranimi mišicami zadnjice preprečujemo bolečine v kolenih, kolkih in ledvenem delu hrbtenice. Pogosto so tudi simptomi podobni išiasu le posledica napačne aktivacije in zakrčenosti mišic zadnjice.

Kot velja za celotno naše telo, so tudi mišice zadnjice kompleksen, večplastni sistem mišic. Za njihov optimalni trening moramo poznati zgradbo ter njihove funkcije, da lahko oblikujemo program vadbe, ki bo celostno vplival na celotno področje mišic zadnjice. S tem mislim, da bo program vadbe, ki ga boste dobili na delavnici vplival na gibljivost kolkov in fleksibilnost ritnih mišic, na moč in oblikovanje celotnega področja, prav tako pa tudi na stabilnost kolkov ter kontrolo medenice. Na delavnici boste dobili teoretično znanje o področju zadnjice in kolkov, potrebne teste gibljivosti in funkciionalnosti ter progresivno oblikovan program vadbe z vsemi potrebnimi vajami, ki bodo usmerjene v raztezanje, krepitev in agilnost mišic zadnjice.

Z obiskom delavnice in vadbe po programu boste prišli do lepše oblikovane zadnjice, prav lahko pa se zgodi tudi, da vam bolečine v križu počasi izzvenijo.

 

3. LEPE IN VITKE NOGE

Želja vsake ženske so lepe in vitke noge. Moški pa si želijo močnih in izklesanih nog. Na srečo se s primernim treningom te želje lahko izpolnijo. Prevečkrat si ljudje zadajo tak cilj, brez ustreznega znanja o zgradbi telesa in pravilni izvedbi vaj. Največkrat je odgovor za močne noge izvajanje gore počepov. Počepi so odlična vaja za krepitev velikega števila mišic nog, vsekakor pa to ni vaja, ki bi zadostno krepila vse mišice na tem področju. Za celovito razvitost nog je potrebno v trening dodati tudi druge vaje za mišice, ki pri počepih niso v prvem planu. Poleg tega pa se zaradi napačne tehnike izvajanja počepov lahko pojavijo bolečine in poškodbe kolen ter hrbta.

Velikokrat se trening nog začne in konča pri raznih bolečinah v kolenih, ki so lahko posledica napačnega izvajanja vaj, ali pa ostanek neke poškodbe iz preteklosti. Zato je za ustezen trening nog najprej potrebno zagotoviti ustrezno gibljivost mišic in primerno kontrolo telesa, preden začnemo z vajami krepitve. Naša delavnica je oblikovana tako, da boste dobili dobili vse potrebne informacije za trening, tako da doma le pogledate v program in začnete z vadbo. Dobili boste vse potrebne informacije glede anatomske zgradbe tega dela telesa, ustreznih testov gibljivosti in fleksibilnosti ter vaje moči in agilnosti za močne, oblikovane in funkcionalne mišice nog. Vse to je vključeno v progresivno sestavljen program za domačo vadbo, ki ga boste lahko izvajali kjerkoli brez dodatnih pripomočkov.

Ampak pozor, kot stranski produkt tega programa se vam lahko izboljša drža, ravnotežje, hoja v hribe in po stopnicah pa lahko postane lažja.

 

4. MOČNE IN LEPO OBLIKOVANE ROKE

Zima je v polnem razmahu, vendar bo kot bi trenil tu pomlad in kmalu zatem poletje. Prišel bo čas majic brez rokavov in želeli si boste lepo oblikovanih rok. Ne odlašajte do zadnjega trenutka, ampak se odločite za delavnico že sedaj, ko imate še dovolj časa, da lahko s pravilnim treningom rok naredite spremembo. Močne in oblikovane roke so lepe na pogled, prav tako pa nam omogočajo lažje opravljanje vsakodnevnih opravil.

Pogosto se zgodi, da ljudje za prenašanje težkih predmetov nimajo zadostne moči in kontrole zgornjega dela telesa. Zato pride do številnih kompenzacij predvsem v ramenskem obroču, kar lahko povzroča daljše kronične bolečine pa tudi hujše akutne poškodbe. S pravilnim treningom rok lahko te težave preprečimo, v procesu pa še lepo oblikujemo celotno področje zgornjega dela telesa. Na delavnici boste  izvedeli vse potrebno o bicepsih in tricepsih ter o vseh ostali mišicah, ki so za pravilno delovanje ter lep izgled pomembne. Poleg tega pa boste dobili progresivno sestavljen program vadbe, ki ga boste lahko izvajali z le nekaj dodatnimi pripomočki in bo čez čas vplival na bolši izgled in delovanje vaših mišic rok.

Zato lepo vabljeni na delavnico o vadbi za lepo oblikovane roke. Po končanem programu vadbe vam bo lažje nositi težke vrečke iz trgovine, pospraviti škatlo na visoko polico ali pa vihteti vrtno orodje pri spomladanski pripravi vrta na začetek poljedeljske sezone. In ne pozabite, čas majic brez rokavov se neizbežno bliža.


CENA POSAMIČNE DELAVNICE:

24,00 EUR za aktivne člane PBS centra športne odličnosti
33,00 EUR za nečlane

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja