Vsako telo je unikatno, zato se ga vsakič lotimo specifično.

Pridite s problematiko, mi vam damo rešitev.

SPECIFIČNI PROGRAMI BODY TEHNIKE

Bolečina je ena izmed najpogostejših vzrokov narušenega zdravja. A prav boleči signali našega organizma, nam posredujejo pomembna sporočila. Zunanjost je lahko odlična in popolna samo v kolikor (s)poznamo in negujemo občutke globje od površinskih mišic. Tako bomo spoznali modrost lasnega telesa. Prav zato na tej strani predstavljamo inovativne in posebne pripomočke in programe, ki jih uporabljamo v našem studiu ne zgolj zaradi zabave in pestrosti naših vadbenih enot, temveč zato, ker lahko z njihovo pomočjo dosežemo sozvočje našega telesa na vseh nivojih – celični, organski, hormonalni in nenazadnje tudi na fizični.

 

Celosten pristop k zdravju medeničnega dna

Program je usmerjen v celostno zdravje in funkcionalnost mišic medenice. Pomaga pri različnih težavah, kot so prolaps maternice, inkontinenca, občutek šibkosti prednje in/ali zadnje linije medenične diafragme. Vaje, ki jih izvajamo v tem programu so nadgradnja poznanim Keglovim vajam, katerih pogosto vadeči ne izvajajo pravilno ali zadosti dolgo časa. Integriramo mišice stopal, nog, zadnjice in hrbta in seveda vključujemo kontrolo pravilnega dihanja. Pri tem zmanjšamo morebiten pritisk na pudendalni živec in povečujemo prekrvavitev in mobilnost ledveno-medeničnega področja. Pristop se je pokazal kot izredno učinkovit tako pri moški, kot tudi ženski populaciji, največji rezultati pa se kažejo tudi pri izboljšani kvaliteti intimnega in socialnega življenja.

Za tovrsten pristop priporočamo individualno obliko treningov ali vključitev v specifični program.

Specifični program - Celotni pristop k zdravju medeničnega dna

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara
Kraj: PBS Center Kranj

 

Inverzni treningi na gravity nihalih

Priporočajo se vsem, tudi ljudem z večjimi mišično-sklepnimi težavami. Njegova odlika je v inverznih položajih, ki na telo delujejo razbremenjujoče, saj sila telesa deluje v enako smer, kot sila gravitacije. Pozitivni učinki gravitacije pa se kažejo tudi v bolšem možganskem delovanju, celični regeneraciji, pomlajevanju in podobno. V studiu ga izvajamo v obliki skupinskih treningov, eden izmed najbolj priljubljenih rekvizitov pa je tudi v sklopu polindividualnih ter individualnih treningov.

Specifični program - Inverzni trening na gravity nihalih

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara
Kraj: PBS Center Kranj

 

Nosečnice

Program je popolnoma prilagojen vsem posebnostim nosečnosti. Lahko se izvaja v obliki individualnega ali polindividualnega pristopa. Priporoča se nosečnicam v vseh treh tromesečjih, posebnost programa je v aktivaciji in toniziranju vseh mišic telesa, ozaveščanju in krepitvi mišic medeničnega dna, vplivanju na pravilnejšo telesno držo, zmanjševanju in odpravljanju bolečin v hrbtu ter doseganju optimalnega nivoja kondicije.  Zaradi hormona relaksina, ki ga telo nosečnice naravno proizvaja, vaje Body tehnike v nosečnosti vplivajo na celoten zdravstveni status bodoče mamice in jo pripravijo tudi na sam porod.

Specifični program - Nosečnice

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara
Kraj: PBS Center Kranj