Z nami je zabavno, raznovrstno a učinkovito

Skupaj do odličnega počutja brez bolečin

Skupaj odkrivamo in hodimo čez telesne meje

OSNOVNI PROGRAMI BODY TEHNIKE

Individualni program body tehnike

Individualni treningi Body tehnike so v primerjavi s preostalimi aktivnostmi specifični tako v sami angažiranosti ter asistenci inštruktorja, posebnost pa se kaže tudi v samem cikličnem ogrevanju (body spinning, body tracking,..), kjer je prisotno ozaveščanje globokih kretenj. Sama vadbena enota je specifična tudi v zaključnem, a nič manj pomembnem delu treninga, kateri je sestavljen iz manipulacij in sprostitvenih tehnik. Struktura vadbene enote se popolnoma razlikuje od ostalih športnih treningov in vadečega vsakič znova postavi pred nov vadbeni, mentalni in čustveni izziv.

Pri individualnem programu (termin morate predhodno rezervirati na info@bodytehnika.si ali preko prijavnice, ki jih najdeš spodaj) uporabljamo specialno dizajnirane naprave in pomagala za optimalno in varno vadbo.

Individualni treningi v trajanju 60 minut se absolutno priporočajo vsem starostnim skupinam, saj se cilj vsake vadbene enote prilagodi glede na vaše želje, zdravstveno stanje, starost in kondicijsko pripravljenost.  Tekom vadbene enote vas učimo pravilnega dihanja, pravilne telesne drže ter funkcijah globokih mišic, za katere pred tem mogoče niti niste vedeli, a so ključnega pomena za vaše psihofizično zdravje, vitalnost in lepoto. Na treningih se boste srečali z zahtevnimi vajami za celotno telo (od stopala do glave) in naučili, kako odgovorno skrbeti za zdravje vaših organov in hormonov.

Oblikovali smo tri individualne pristope, ki so popolnoma prilagojeni vašemu zdravju in potrebam:

Individualni program terapevtske naravese uporablja pri bolečinah v hrbtu, slabi telesni drži, poškodbah in bolečinah v mišicah ter sklepih. Prične se z individualnim posvetom pri master body inštruktorici Barbari Tavčar (prijava na info@bodytehnika.si), po potrebi sledijo dva do trije individulani treningi z body inštruktorjem. Rezultati so vidni po 2-4 vadbenih enotah.

Individualni program terapevtske narave

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara, Žiga, Rebeka, Ana
Kraj: PBS Center Kranj

Za izoboljšanje kondijskih sposobnosti ter za oblikovanje telesa – hujšanje. Najboljši rezultati so pričakovani pri kombinaciji individualnih in skupinskih vaj tri do štirikrat tedensko. Za priporočila pravilne prehrane, glede na vaše individualne karakteristike, je potrebna oprava posveta pri master body inštruktorici Barbari Tavčar.

V kolikor ste aktivni športnik, zadostujeta eden do dva prihoda tedensko v naš center. V kolikor nimate ciljnega športa, želita pa si povrniti nekdanjo kondicijo, boste v obdobju dveh do treh mesecev s štirimi do petimi prihodi tedensko ponovno v vrhunski formi.

Individualni program za rekreativno- športni namen

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara, Žiga, Rebeka, Ana
Kraj: PBS Center Kranj

To je popolnoma drugačen individualni pristop od klasičnega, saj kretnja ni točno določena, temveč je vodena s pomočjo vaših čutenj in občutkov. V kolikor vas vodi neka notranja potreba, glas za novim začetkom ali pa ste “domači” v meditaciji ali psihoterapiji, je čas za energijsko Body tehniko. Tu boste ozavestili svoje izvorne potenciale, razliko med moško in žensko energijo, komunikacijo med čustvi in mentalom. In to brez prevelike analize preteklih dogajanj, tramv in podobno. Pri uri energijske Body tehnike se usmerimo na združitev energijskega telesa s fizičnim, telovadite pa v stoječem ter sedečem položaju, v udobnih oblačilih.

Po težkih čustvenih in življenjskih izkušnjah je najbolj pomembno telesu dati nežno a globoko stimulirajočo vzpodbudo za nov začetek.

Najboljši rezultat lahko pričakujete, v kolikor individualni termin energijske Body tehnike združite z občasnim prihodom na BHS delavnice.

Energijska body tehnika

Čas: 60 min
Vaditelj: Barbara
Kraj: PBS Center Kranj

Semiindividualni programi body tehnike

Potrebujete specifično usmeritev in prilagoditev, a kljub vsemu radi telovadite v družbi. Potem je semi-individualni pristop prava izbira za vas. 60 minutni treningi v malih skupinah z največ 4 vadečimi, zaradi manjšega števila vadečih in s tem večje kontrole inštruktorja, ki v semiindividualnih programih, prevzame enako vlogo, kot pri individualnem treningu (asistence, nadziranje, vodenje vadbene enote,kontrola,….) –  tovrstni trening priporočamo širši populaciji (tako po potrebah, spolu, sposobnostim, starosti,…).

Treningi se odvijajo v naprej dogovorjenih in fiksnih terminih. Za predhodno sestavo programa je potreben prvi posvet pri Barbari Tavčar (prijava na info@bodytehnika.si ali preko prijavnice spodaj)

Semiindividualni program - prvi posvet

Čas: 50 min
Vaditelj: Barbara
Kraj: PBS Center Kranj

Skupinski programi body tehnike

Programi predstavljajo 45 minutne kontinuirane treninge v malih skupinah z najvec 8 vadečimi.

Vsako vadbeno enoto se uporabijo drugi rekviziti, s čimer zadostimo principu raznovrstnosti pa tudi zabave. Priporoča se vsem, ki so že imeli izkušnjo z body tehniko, pilatesom, jogo, aerobiko, plesom ali drugo aktivnostjo, v kolikor ta oseba nima nobenih težav in bolečin. V nasprotnem primeru je potrebna vključitev na prvo individualno uvodno vadbo s ciljem osvojitve pravilnega gibanja telesa.

Za prijavo piši na na info@bodytehnika.si ali kar preko spodnje prijavnice.

Skupinski programi body tehnike

Čas: 45 min
Vaditelj: Barbara, Žiga, Rebeka, Ana
Kraj: PBS Center Kranj