Sprostite svoje telo in um

MASAŽE IN SPROSTITVENI TRETMANI

Stres in fizična napetost sta neizogibni v današnjem načinu življenja, zato so vam poleg vadbenih programov na razpolago tudi revitalizirajoče masaže za notranjo in zunanjo lepoto. Tretmane lahko izkoristite za povrnitev energijskega ravnotežja in narušenega zdravja.

Masaža ne velja več za razkošje bogatih in ljudi, ki imajo preveč časa, ampak je z leti in nadgrajevanjem postala priljubljena metoda, ki pomaga medicini izboljšati zdravje. Vzpodbudi namreč živčevje, poživi krvni obtok, razgiba sklepe… dotik je namreč eden osnovnih nagonskih gibov, ki blaži in pomirja na številnih ravneh .

Masaža poleg tega ustvarja varno in nevtralno okolje, v katerem smo deležni ljubečega dotika in vzpodbude zaznavanja s kožo, kar je zelo pomembno začustveno zdravje in pozitivno samopodobo .

Vpliva tudi na energijsko ravnotežje telesa, in sicer prek čaker, ki zajemajo njegove duhovne razsežnosti. Lajša tudi stanje stresa, depresij ali tesnobe –umska izčrpanost, razdražljivost in zmedenost se zmanjšajo, izboljšajo pa se umska okretnost, zbranost in zaznavanje.

Masaža je torej odlična rešitev za vse, ki prehitro živijo, več ur sedijo za računalnikom ali volanom, trpijo za astmo, tesnobo, glavoboli, nespečnostmi, drugimi boleznimi sodobnega časa….ali pa se samo radi razvajajo 🙂


Lahko se odločite za naslednje vrste masaž in sprostitvenih tretmanov:

Klasična ali švedska masaža telesa je dober način lajšanja mišičnih težav, povečanja ravni telesne energije in odpornosti, prav tako z njo dobimo občutek skladja, uravnovešenja in sproščenosti. Masaža hrbta bo sprostila najbolj dovzetne mišice za napetosti, ki jih prinašajo stres, neudobna ali celo nepravilna drža, razne poškodbe. Z masažo hrbta dosežemo razbremenitev telesa, umirimo in sprostimo hrbet in rame ter vsa področja, kjer se kopici napetost. Z delno masažo nog pa dosežemo boljši krvni in limfni pretok, olajšamo napetosti v večjih nožnih mišicah. Sprostimo toge sklepe, olajšamo delo ahilovi tetivi, ki je zadolžena za pregibanje stopala in deluje kot vzvod za premikanje telesa. Ta masaža lajša bolečine spodnjih okončin.


Fascijalna masaža

Kombinacija sprostitvene masaže ter manipulacije je pika na i vsakemu stresnemu vsakdanu. BODY inštruktor bo s tehnikami raztezanja, manipulacije ter podporo dihalnih tehnik v telesu odpravil blokade mišičnega sistema, medtem ko bo sprostitvena masaža, pripomogla k globoki sprostitvi in uravnovešenju vašega telesa, duha in duše.


MSTR® tehnika (Mc Loughlin Scar Tissue Release) 

MSTR® tehnika uporablja hitre terapevtove gibe v več smereh. S tem vpliva na tkivo zarastlin (adhezij). Nežno in učinkovito sprošča gosto vezana kolagenska vlakna v brazgotinastem tkivu, učinkuje tudi pri zastaranih brazgotinah ter se priporoča vsem, ne glede na starost ali spol.

Tehnika je primerna za vse pooperativne brazgotine (carski rez, mastektomija, posegi na hrbtenici, sklepih, trebuhu…), laparoskopske operacije, brazgotine po poškodbah (ureznine, vbodne rane, opekline…), plantarni fasciitis, karpalni kanal in druge vrste brazgotin npr. športne poškodbe (raztrgane kite, mišice, vezi), kožni presadki…, kontraindikacije pa so v primerih kirurških mrež, infekcij, lomljivega, tankega in slabše zaceljenega tkiva, odrgnin in oteklin, prevelike bolečine na dotik, aktivnega dogajanja na koži (npr. luskavica, ekcem, izpuščaj), v primerih sončnih opeklin ter travm (klienti, v procesu psihoterapevtske obravnave travme)

Alastair McLoughlin, Bownov terapevt in inštruktor Bownove terapije, je tehniko proučeval in razvijal vrsto let, od leta 2011 jo tudi poučuje in pravi, da je to verjetno najpomembnejša in najbolj dragocena tehnika, ki jo je razvil.

Ob obravnavi se izboljša pretok krvi in limfe, izboljšajo se nevrološke poti ter energetski pretok. Učinek se pozna že po prvi obravnavi, od vrste in velikosti brazgotine pa je odvisno, koliko obravnav pacient potrebuje.

Obravnavo po MSTR tehniki opravlja Barbara Tavčar, cirteficirana MSTR terapevtka.