Celoviti koncept zdravja na delovnem mestu

Za podjetja, ki se cenijo

BODY@WORK

Kaj pa, če je rešitev v malih, preprostih korakih?
V takšnih, ki ne stanejo veliko, ne vzamejo preveč časa in truda a imajo ogromen vpliv. Kot delodajalec lahko ustvarite efekt metulja – saj veste, da lahko z enim zamahom premakne goro.

V naš koncept celovitega WORK PLACE WELLNESS-a smo vključili program BODY@WORK, ki ga izvajamo (kot pove že samo ime) kar na delovnem mestu.

Z našim programom boste vplivali na:

  • boljšo delovno klimo in povezanost
  • večjo storilnost
  • dvig motivacije zaposlenih
  • zmanjšanje bolniškega staleža iz razloga različnih mišično sklepnih bolečin, povezanih z obremenitvami delovnega mesta

in pomagali pri preprečitvi / zmanjšanju / odpravi:

  • stresa, povezanega z delovnim mestom
  • izgorelosti
  • kronične utrujenosti
  • drugih tegob, ki jih prinaša današnje sedentarno življenje


Oglejte si PROMO FILM!

Referenca Janka Štefančiča, direktorja podjetja Genis, d.o.o.

“Z Barbaro in ekipo PBS se poznamo že več kot 5 let od moje prve poškodbe kolena. Od znanca sem izvedel za možnost rehabilitacije v njihove studiu in se odločil za individualno vadbo po operaciji kolena, ki mi je spremenila življenje in ponovno omogočila aktivno vključevanje v rekreativni šport. Po letih sodelovanja se je pojavila tudi priložnost sodelovanja na Body@Work programu za podjetja. Glede na to, da imajo naši zaposleni delo pretežno sedeče je bila idealna situacija, da se naredijo meritve, izvajajo kratke vaje in preveri rezultate. S programom smo začeli v jesenskih mesecih in je trajal dva meseca. Zaposleni so bili navdušeni in se z veseljem udeleževali kratkih 15 minutnih delavnic, kjer so izvedeli vsakič nekaj novega. Program so spremljali tudi nasveti za vsak posamezni teden ter možnost postavljanja vprašanj. Po koncu programa so se naredile končne meritve ter personalizirani kartonček z nasveti za izboljšano držo, počutje in zdravje. Ekipa je bila v celoti profesionalna, točna in izredno bogat vir informacij. Vsi zaposleni so bili navdušeni in z odprtimi rokami pripravljeni sprejeti še kakšno tovrstno akcijo. Močno priporočam za vsako podjetje ali posameznika, ki potrebuje tako preventivno kot kurativno pomoč pri celoviti spremembi.


Hvala Barbari in ekipi!”

Referenca Irene Rifl, Adriatic Slovenica d.d.

Veseli me, da smo začeli sodelovati z Barbaro in njeno ekipo PBS centra športne odličnosti. Spoznali smo se letos januarja, ko so nam predstavili svoje poslanstvo, ki nas je navdušilo. Kljub različnim dejavnostim smo namreč našli veliko skupnih točk. Ponudili so nam pomoč pri organiziranju aktivnih odmorov med delovnim časom, saj se v družbi zavedamo morebitnih posledic pretežno sedečega pisarniškega dela. Sodelavke in sodelavce smo začeli zato aktivno spodbujati k načrtovanim prekinitvam dela, ki pomembno poskrbijo za razbremenitev statične telesne drže.

Skupaj smo izvedli številne delavnice za različne skupine zaposlenih na različnih koncih Slovenije. Uspešno smo usposobili tudi 10 internih body@work trenerjev, svojih sodelavcev. Oni so sedaj tisti, ki osvojeno znanje prenašajo dalje v svoje delovno okolje tako, da vadbo na delovnem mestu izvajajo skupaj s sodelavci.

Brez zadržkov lahko rečem, da smo izredno zadovoljni z ekipo PBS centra. S svojim pristopom, strokovnostjo in pozitivno naravnanostjo vedo, kako spodbujati udeležence na poti do zastavljenega cilja. Zato ne preseneča, da bomo sodelovanje nadaljevali tudi prihodnje leto. Želim jim, da ostanejo tako zagnani še naprej in svojo nalezljivo energijo širijo dalje!

Irena Rifl, Adriatic Slovenica

Naš program je zasnovan na preprostih, a zelo pomembnih korakih, ki se dan za dnem nalagajo in medijo ter prinesejo trajno spremembo. Sistem BODY tehnike in koncept programa BODY@WORK omogoča, da s samo 15 minutami vadbe na delovnem mestu, vsakega zaposlenega ozavestimo, razbremenimo mišične skupine, specifično obremenjene glede na tip delovnega mesta in z njim povečamo storilnost, motivacijo in vplivamo na boljše počutje ter samozavest.

Vse nas bremeni kazalec na uri sodobnega časa, ki od nas stalno zahteva več in boljše. Po službi nas čakajo nove obveznosti in včasih nam preprosto zmanjka časa in energije za kakršnokoli aktivnost. Na žalost se pri vključitvi v rekreativni program velikokrat odločamo glede na bližino doma in ne glede na kvaliteto in strokovno usposobljenost inštruktorja. Nenazadnje je rezultat in zdravje organizma odvisno tudi od same filozofije izbrane vadbe.

Naš organizem deluje v sinergiji in takšnega bi ga morali tudi tretirati. Že človek v pradavnini je vedel, da po daljši telesni obremenitvi (npr lov) organizem potrebuje obdobje krajšega počitka – regeneracije. Sodobni človek to popolnoma zanemarja in se tudi po daljši stresni obremenitvi (delo) odloči za naporno in izčrpajočo vadbeno aktivnost. Slednje dolgoročno telo podvrže dodatnemu slabemu stresu in privede do resnih zdravstvenih težav.

Kaj pa, če je rešitev v malih, preprostih korakih? V takšnih, ki ne stanejo veliko, ne vzamejo preveč časa in truda a imajo ogromen vpliv. Kot delodajalec lahko ustvarite efekt metulja – saj veste, da lahko z enim zamahom premakne goro? Naš program je osnovan na preprostih, malih korakih, ki pa se dan za dnem nalagajo, medijo in stremijo k trajni spremembi.

Program BODY@WORK vsebuje različne komponente. Lahko jim med kombinirate ali pa se odločite za eno izmed njih.

DELAVNICA BODY@WORK

Cilj delavnic je ozavestiti zaposlene o delovanju glavnih sistemov organizma, ki pripomorejo k optimalnemu delovanju celotnega gibalnega aparata. Podamo instant napotke za hitre rešitve bolečin.

Delavnica traja minimalno dve šolski uri. Minimalno število udeležencev v skupini se dogovori z naročnikom.

Sama tematika je prilagojena specifikam delovnega mesta, delavnice so vedno interaktivne in podprte s praktičnim delom v takšnem obsegu, da nasvete delavec nemudoma lahko vključi v svoj vsakdan. Število delavnic posamezne tematike je odvisen od števila zaposlenih, priporočamo pa, da številka ni višja od 40.
BODY@WORK VADBA NA DELOVNEM MESTU

Naslednja stopnja programa BODY@WORK vključuje poleg delavnice tudi program vadbe na delovnem mestu, testiranje zaposlenih ter nasvete za podporo delavnici.

Program sestoji iz kratkih, 15 minut trajajočih vadb NA delovnem mestu. Program ni enoten in se sestavi ciljno glede na specifike delovnega mesta (pisarniški uslužbenec na drugačen način, z drugačnimi gibalnimi kretnjami, obremenjuje svoje telo, kot npr. blagajnik v velikem trgovskem centru). Za izvedbo programa potrebujemo zgolj sejno sobo, večjo pisarno ali hodnik.

TESTIRANJE – Po zaključenih delavnicah oblikujemo izvedemo uvodno testiranje, ki služi za spremljanje napredka.

NASVETI ZA PODPORO DELAVNICI – Enkrat mesečno (oziroma po dogovoru z naročnikom) pošlje izvajalec v podjetje koristne vsebine (nasvete) v tekstovni in/ali foto obliki, ki jih lahko naročnik posreduje zaposlenim preko elektronske pošte, intraneta oz. objavi na oglasnih deskah v podjetju.

Cena se razlikuje od števila zaposlenih v programu ter pogostosti vadbenih enot.


BODY@WORK IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

Zadnja stopnja programa je izobraževanje internih promotorjev zdravja na delovnem mestu (trener/praktik), ki bodo pri nadzoru in organiziranju vadbe nadomestili trenerje ponudnika.

Izobraževanje poteka kvartalno, kar pomeni ena izobraževalna enota na vsake tri mesece. Ena izobraževalna enota je sestavljena iz štirih šolskih ur. Na vsakem kvartalnem izobraževanju se trenerje/praktike podrobno nauči določeno število vaj, njihovo izvedbo tako, da lahko pridobljeno znanje začnejo nemudoma uporabljati v praksi.

Odločite se za enega izmed naših programov ali njihovo kombinacijo in ustvarite efekt metulja skupaj z nami.