RAZVOJ BODY TEHNIKE

Body tehnika je kineziološka aktivnost, ki v zadnjem desetletju privlači vse večjo pozornost na področju športa, rekreacije in rehabilitacije. Je mnogo več kot samo telovadba – je inteligenten sistem, ki ozavešča, uči in postavlja kvalitetne temelje zdravega funkcioniranja organizma. Gleda telo kot celoto, v vseh njegovih dimenzijah, nivojih in strukturah.

Body tehniko je pred približno 15 leti inovirala magistra kineziologije Ana-Marija Jagodic Rukavina. Kot vse najboljše stvari, se je tudi razvoj tehnike zgodil popolnoma spontano. O rezultatih in kvaliteti body tehnike govori tudi dejstvo, da se tehnika že več let predstavlja tudi na Kineziološki fakulteti v Zagrebu in sicer s strokovnimi, znanstvenimi, diplomskimi in magistrskimi nalogami, ter na Zdravstveni šoli Zagreb, kjer študenti pridobivajo znanje o vključitvi Body tehnike v celovit proces rehabilitacije
Vse vaje body tehnike so terapevtske, izvirajo iz več poznanih tehnik vadbe (klasični pilates, gimnastika, ples, joga,…), zopet pa popolnoma drugačne od vsega do sedaj videnega. Strokovno ozadje tehnike je potrjeno s številnimi raziskavami in magisterskim delom same inovatorke tehnike, magistre Ane-Marije Jagodic-Rukavina.

V kolikor si želite lepo formirano, funkcionalno in zdravo telo, primanjkuje pa vam časa, potem je Body tehnika optimalen izbor vaše rekreacije, saj boste v kratkem času učinkovito delovali na vse komponente zdravstvenega fitnesa.

Body tehnika se namreč prilagaja vsem karakteristikam in stanjem tako žensk, moških, otrok, adolescentov, nosečnic, doječih mater, invalidom ter starejšim osebam.

Je registriran in zaščiten način vadbe, ki se prakticira na Hrvašekem, Sloveniji, Veliki Britaniji, Italiji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Kaj je novo v Body tehniki glede na klasični pilates?
To je tehnika, ki se konstantno razvija ter raziskuje nove možnosti vadbe, osnovne razlike pa lahko najdemo v:

 1. stoječem položaju
 2. višji intenzivnosti ter dinamiki vadbe
 3. bolj dinamičnem in naravnem dihanju
 4. pozna več kot 3000 različnih vaj
 5. raznovrstnih in zabavnih treningih
 6. prilagodljivosti na rehabilitacijski, rekreativni in športni pristop
 7. razvoju kondicije – kondicijska body tehnika
 8. povečani kalorični potrošnji – body slim program
 9. dejstvu, da uporabljamo preko 20 različnih rekvizitov ter sledimo standardu po dodajanju novih
 10. programu body vaj na kolesih – body spinning
 11. programih za boljšo pretočnost limfe
 12. inverznem gravity treningu Body tehnike
 13. Body sup programu – programu, ki se izvaja na vodi