Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Dogodek, Novica Komentarji: 0

Javna tribuna je naš osrednji letni dogodek, namenjen splošni populaciji. Tudi tokratna, četrta po vrsti, se bo tradicionalno odvila v mesecu marcu, v prostorih Mestne knjižnice v Kranju. Po uspešno organiziranih treh (»Debelost in negibanje – tiha ubijalca digitalne družbe«, »Žensko zdravje se začne v medenici – vitalne v vseh življenjskih obdobjih« ter lanskoletne »Body tehnika – intimna vez med kretnjo, hormoni in čustvi«), je tema tokratne javne tribune »Naravni pristop k menopavzi in andropavzi«. Dogodek v letošnjem letu organiziramo v sodelovanju s Polikliniko Nikša Drinković.

Odkrito o naravnih procesih ženske in moškega

Utrujenost, nemir, izčrpanost, splošno nezadovoljstvo, navali vročine, nespečnost, razdraženost, nihanje telesne teže, …. Zagotovo sta menopavza in andropavza temi, ki se tičeta vseh nas in se pogovoru o težavah, ki jih pripisujemo temu starostnemu obdobju, ne bi smeli izogibati.

Andropavza je podobno kot menopavza pri ženski, odraz telesnih in psihičnih sprememb, povezanih s hormonskimi spremembami in je del naravnega procesa staranja moškega in je v večini povezana z upadom moškega spolnega hormona (testosterona).

Na javni tribuni bodo povsem odkrito o najnovejših praktičnih izkušnjah, rezultatih raziskav, težavah ter predvsem o možnih naravnih rešitvah,  govorili številni strokovnjaki. Naš cilj je jasen – ozavestiti težave sodobne družbe, promovirati zdravje in vitalnost brez zadržkov in ponuditi rešitve in priporočila za srečno in zdravo življenje v srednjem starostnem obdobju.

Pridruži se nam na letošnji, že 4.javni tribuni, ki bo v četrtek, 21.3.2019 s pričetkom ob 17.00 uri, v prostorih Mestne knjižnice v Kranju.

PODROBNEJŠE INFORMACIJE

Dogodek bo tokrat potekal v dveh sklopih:

 • Javna tribuna v prvem delu bo z vsemi koristnimi in uporabnimi vsebinami tudi tokrat zate popolnoma brezplačna, zato pohiti s svojo prijavo, ki ti prinese 100% rezervacijo mesta.
 • Drugi del dogodka bo potekal neposredno po javni tribuni v prostorih PBS centra športne odličnosti  (Britof pri Kranju) in je svetovalno-izobraževalne narave. Vsi naši povabljeni strokovnjaki ti bodo na razpolago za individualno svetovanje in pogovor o ustreznih rešitvah. Na tvoja vprašanja in dileme bodo tako odgovarjali mag. kineziologije, uroginekolog, zdravnik družinske medicine ter kardiolog. Za drugi del javne tribune je potrebna tvoja prijava, 100% rezervacija pa bo urejena, ko prejmemo tvoje plačilo v višini 20,00 eur. Število mest je omejeno.

PROGRAM:

JAVNA TRIBUNA 1.DEL (pričetek ob 17.00,  konec ob 19.00, predavalnica Mestne knjižnice v Kranju brezplačno)

 • Vpliv body tehnike na hormonski sistem; (Barbara Tavčar, master body inšruktorica, PBS center športne odličnosti Kranj ter Mr.spec. Ana-Marija Jagodić Rukavina, inovatorica body tehnike, PBS centar sportske izvrstnosti Zagreb)
 • Priporočila za zaščito srca in krvožilnega sistema; (dr.med. Nikša Drinković, spec. kardiolog, Poliklinika Nikša Drinković Zagreb)
 • Preventiva pred izgubo mišične in kostne mase – priporočila za fizično aktivnost ter dodatke k prehrani;  (mag.Saša Djukanović, dr. med.spec. ginekologije in porodništva, Porodnišnica Ptuj ter Barbara Tavčar, master body inštruktorica, PBS center športne odličnosti Kranj
 • Druga stran menopavze in andropavze; (mr. spec.Ana-Marija Jagodić Rukavina, inovatorica body tehnike, PBS centar sportske izvrstnosti Zagreb)
 • Intimno zdravje v srednjih letih; (mag.Saša Djukanović, dr. med.spec. ginekologije in porodništva, Ptuj)
 • Ključni stimulansi za vitalno, uravnoteženo in radostno življenje;(mr.spec. Ana-Marija Jagodič Rukavina ter Ljiljana Lulić Karapetrić, dr.med., Zagreb)

Rezerviraj svoje mesto na brezplačnem delu javne tribune:

4.javna tribuna - naravni pristop k menopavzi in andropavzi

Čas: 120 minut
Vaditelj: različni strokovnjaki
Kraj: Mestna knjižnica Kranj

JAVNA TRIBUNA 2. DEL – konzultacije in svetovanja (pričetek 19.30, konec 21.00, PBS center športne odličnosti, Britof pri Kranju, plačilo 20.00 EUR)

Za individualno svetovanje je nujno potrebna predhodna rezervacija. Svetovanje bo usmerjeno v različna področja, usmerite se lahko le na enega, ali pa poiščete nasvet pri vseh izbranih strokovnjakih.
Področja svetovanja:
 • Zavestno razumevanje in naravne rešitve težav srednjih let (dr. Lulić Karapetrić)
 • Ciljne težave, simptomi in družinska anamneza kardiovaskularnih bolezni (dr. Drinković)
 • Ciljne tegobe, nezadovoljstvo in motnje v intimnem odnosu ter uroginekoloških težavah (dr. Djukanović)
 • Vprašanja, vezana na funkcionalno stanje hrbtenice in lokomotornega sistema, povečanje telesne teže in reševanje čustvenega ter psihičnega stresa (mr. Jagodić Rukavina)

Zaradi pomembnosti omenjene problematike današanje družbe ter nujnosti individualnega celostnega doprinosa k bolj zdravemu načinu življenja prosimo, da se za individualno svetovane prijavite in rezervirajte svoje mesto.

4.javna tribuna - naravni pristop k menopavzi in andropavzi

Čas: 90 minut
Vaditelj: različni strokovnjaki
Kraj: PBS center športne odličnosti Kranj

DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVA

 • Javna tribuna je brezplačna, vendar ti priporočamo, da si mesto kljub vsemu rezerviraš (v lanskem letu so se mesta zapolnila v nekaj dneh). Rezervacijo urediš preko e-prijavnice, lahko pa nam pišeš na naslov info@bodytehnika.si
 • Za udeležbo na drugem delu je NUJNO potrebna tvoja prijava in plačilo 20,00 eur, s katerim je tvoja rezervacija 100%.
 • V primeru odjave na dan dogodka, vplačila ne vračamo
 • Se spopadaš z bolečinami in obolenji mišično-sklepnega sistema, težavami organskega sistema, slabo držo, odvečnimi kilogrami, slabim počutjem, padcem energije, čustvenim nihanjem, razdražljivostjo ter vsemi ostalimi simptomi, ki pestijo obdobje predmenopavze, menopavze ter andropavze….? Potem bo dogodek ne glede na tvojo starost in spol odlična priložnost, da s  pomočjo strokovnjakov pridobiš podrobne informacije in zakokrakaš v smer rešitve svojih težav.
 • Spremljaj nas na naši facebook strani, kjer bomo objavljali bolj podrobne informacije o vsebini posamezne delavnice, predavateljih in podobno.

4.javna tribuna - naravni pristop k menopavzi in andropavzi

Čas: 120 minut
Vaditelj: različni strokovnjaki
Kraj: Mestna knjižnica Kranj

4.javna tribuna - naravni pristop k menopavzi in andropavzi

Čas: 90 minut
Vaditelj: različni strokovnjaki
Kraj: PBS center športne odličnosti Kranj

Veselimo se Tvoje družbe.

Dogodek je organiziran v sodelovanju z:

Naš zvesti sponzor

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja