Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Dogodek Komentarji: 1

Po več kot 15 uspešnih letih delovanja PBS športnega centra odličnosti v Kranju, s svojo ponudbo specifičnih skupinskih in individualnih programov prihajamo tudi v prestolnico. V sodelovanju s Centrom dobrega počutja Mijaks, vas vabimo na dva predstavitvena dogodka body tehnike, ki ju organiziramo v četrtek, 30.1.2020 s pričetkom ob 18.00 uri ter v soboto, 1.2.2020 s pričetkom ob 10.00 uri. 

Body tehnika v rekreaciji, vrhunskem športu in rehabilitaciji

Body tehnika je zagotovo ena izmed redkih fizičnih aktivnosti, ki v zadnjih dveh desetletjih privlači tako rekreativno populacijo, kot tudi vrhunske športnike in osebe, ki potrebujejo rehabilitacijski pristop. Tehnika se konstantno razvija in raziskuje nove možnosti vadbe, od ostalih rekreativnih aktivnosti pa se bistveno razlikuje po specifičnem stoječem položaju, dinamiki vadbe, bolj dinamičnem in naravnem dihanju, po raznovrstnih in zabavnih treningih, zagotovo pa je njena prednost v prilagoditvi posamezniku, njegovim sposobnostim, ciljem, željam ter tudi trenutnim zmožnostim.

Za vas organiziramo dva dneva odprtih vrat, kjer lahko spoznate osnove body tehnike in njen vpliv na vaše psihofizično počutje.

  1. OSNOVE BODY TEHNIKE ZA CELOSTNO DELO NA SEBI, četrtek 30.1.2020, pričetek ob 18.00 uri, trajanje 2h

V teoriji in praksi spoznajte in preizkusite  filozofijo body tehnike, ki v kretnji združuje vse glavne naravne zakonitosti. Body tehnika odpira vrata vsaki potrebi, težavi, diagnozi ali fizičnemu stanju, ne glede na to ali govorimo o psihološki, emocionalni ali lokomotorni, torej fizični težavi. Vsi se spopadamo s kombinacijo vsega omenjenega in pomembno je, da smo pripravljeni iti skozi procese odgovornega in kontinuiranega dela na sebi. Na kratki delavnici bomo govorili o 8 zakonih fizičnega zdravja ter v praksi pokazali, kako so slednji integrirani v čisto vsak trening body tehnike.

Na dogodku boste imeli, po predhodni prijavi,  tudi priložnost kratkih individualnih konzultacij z master body inštruktorico Barbaro Tavčar, ki 15 let uspešno vodi PBS športni center v Kranju in zadnjih 10 let v teamu inovatorice Body tehnike, Ane-Marije Jagodić Rukavina, mag.cin, sodeluje pri samem razvoju body tehnike.

Osnove body tehnike - dan odprtih vrat

Čas: 120 min
Vaditelj: Barbara Tavčar z ekipo PBS
Kraj: Center dobrega počutja Mijaks

2. BODY TEHNIKA IN NJENA VLOGA PRI SPECIFIČNIH TEŽAVAH, sobota 1.2.2020, pričetek ob 10.00 uri, trajanje 3- 4h

Začutite in doživite na sebi, kako v kratkem času uravnotežiti svoje fizično, psihično in emotivno telo. Na drugem dnevu odprtih vrat smo za vas pripravili program, kjer boste dobili odgovore na bolj specifična vprašanja. Kdaj vaditi v vodi in kdaj ne? Kako učinkovito rešiti težavo inkontinence, slabe erektilnosti ter kako izboljšati delovanja limfnega sistema in s tem preprečiti marsikatero težavo, s katero se sooča sodobni človek. Vabimo vas, da se nam pridružite na treh tematskih delavnicah ali pa se odločite le za eno izmed njih.

Body tehnika v vodi

Izvor body tehnike je v vadbi v vodi, kjer raznovrstnost išče v različnih globinah in prilagodljivosti potrebam posamezniku. Voda je medij, ki nam omogoča življenje na tem planetu, tudi naš razvoj se je začel v njej. Ko se potopimo v vodo, se izboljša cirkulacija krvi in limfe, kar izboljša delovanje imunskega sistema, krepita se krvožilni ter dihalni sistem in poveča kakovost dihanja. Razbremenijo se tudi srčna mišica in vsi sklepi, vse skupaj pa deluje tudi na hitrejšo regeneracijo telesa. Vabljeni na predstavitveno uro, kjer boste spoznali, kako body tehnika izkorišča pozitivne učinke vode na telo.

Body tehnika za zdravje medeničnega dna

Funkcionalne mišice medeničnega dna predstavljajo eno izmed pomembnejših podpornih struktur trupa. Njihovo slabo stanje direktno vpliva tudi na položaj in funkcijo medenice in posledično stanje celotne hrbtenice. Zaradi prevelike telesne teže, dolgotrajnega sedenja, premalo gibanja in zaradi drugih stresnih in nevsakdanjih obremenitev (porod, stres, bolečine v križu ipd), se organi počasi spuščajo in dodatno obremenijo že tako oslabljeno medenično področje in povzročajo različna stanja – od inkontinence, slabe erektilne sposobnosti in podobno. Body tehnika ima poseben protokol vaj, s katerimi na učinkovit in dolgotrajen način pomaga prevenirati in tudi odpraviti tovrstne težave.

Body tehnika za limfno in vaskularno zdravje

Obstaja povezanost med debelostjo in slabo krvožilno ter predvsem limfno cirkulacijo. Optimalna limfna pretočnost je pokazatelj stanja zdravja. S specifičnimi vajami lahko vzpodbudimo naravne telesne funkcije, ki bodo imele dolgoročni učinek na limfno cirkulacijo in predstavljajo pomemben temelj tudi pri ciljih, kot so zmanjšanje telesne teže. Ta delavnica je primerna za vsakogar, ki ima težave z otekanjem, utrujenostjo, ga čaka operativni poseg ali pa je ta tik za njim. Limfni sistem je čistilec organizma. Kadarkoli je v zmanjšanem pretoku, v njem zastajajo strupi, jetra pa so preobremenjena. Takrat se hitreje staramo, težje si opomoremo, v želji po izgubi kilogramov pa ob slabi limfni cirkulaciji, ne pridemo do željenega rezultata.

Vloga body tehnike pri specifičnih težavah - dan odprtih vrat

Čas: 180 min
Vaditelj: Barbara Tavčar z ekipo PBS
Kraj: Center dobrega počutja Mijaks

“Zaradi načina življenja pogosto nismo v stiku s telesom, na katerega nismo pozorni vse dokler se ne pojavi bolečina. Body tehnika predvsem  s svojim individualnim pristopom,  skozi reševanje težav in zadovoljevanje potreb  posameznika,  doprinese tudi k spremembi njegovega razmišljanja in odnosa do lastnega telesa. Vzpodbuditi to spremembo, je odgovornost vsakega odličnega body inštruktorja. Srečni smo, ko vidimo, da telo in um začneta sodelovati.pravi master body inštruktorica Barbara Tavčar, ki vas z odprtim srcem vabi na brezplačna dogodka in seveda tudi na redne termine skupinskih in individualnih tretmajev, ki se bodo začeli v mesecu februarju.

1 Komentarji:

  • Čestitke prvi slovenski master instruktorici, za prihod v ljubljeno Ljubljano!
    Veselimo se novih priloznosti za nas vse..
    Hvala Barbara in ekipa!

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja