Avtor: Bodytehnika Kategorije: Delavnica Komentarji: 0

Čvrsta in lepo oblikovana zadnjica je postala simbol lepote. V mnogih anketah javnega mnenja je izpodrinila dekolte kot najprivlačnejši del telesa. Še bolj kot estetski vidik čvrste zadnjice pa je pomemben njen zdravstveni vidik. Mišice zadnjice so glavne mišie za premikanje telesa v prostoru, zato so izjemno pomembne za vse rekreativne aktivnosti, kot so tek, hoja, planinarjenje itd. Poleg tega pa so ključne za pokončno, ravnotežno držo telesa. Z močnimi in koordiniranimi mišicami zadnjice preprečujemo bolečine v kolenih, kolkih in ledvenem delu hrbtenice. Pogosto so tudi simptomi podobni išiasu le posledica napačne aktivacije in zakrčenosti mišic zadnjice.

Kot velja za celotno naše telo, so tudi mišice zadnjice kompleksen, večplastni sistem mišic. Za njihov optimalni trening moramo poznati zgradbo ter njihove funkcije, da lahko oblikujemo program vadbe, ki bo celostno vplival na celotno področje mišic zadnjice. S tem mislim, da bo program vadbe, ki ga boste dobili na delavnici vplival na gibljivost kolkov in fleksibilnost ritnih mišic, na moč in oblikovanje celotnega področja, prav tako pa tudi na stabilnost kolkov ter kontrolo medenice. Na delavnici boste dobili teoretično znanje o področju zadnjice in kolkov, potrebne teste gibljivosti in funkcionalnosti ter progresivno oblikovan program vadbe z vsemi potrebnimi vajami, ki bodo usmerjene v raztezanje, krepitev in agilnost mišic zadnjice.

Z obiskom delavnice in vadbe po programu boste prišli do lepše oblikovane zadnjice, prav lahko pa se zgodi tudi, da vam bolečine v križu počasi izzvenijo.

Termin: petek 21.4.2017 od 18.00 do 20.00 ure

Cena: 25,00 eur za člane / 33,00 eur za nečlane

Cena vsebuje: gradivo & progresivno oblikovan program vaj za “to go home”

Vodi: Žiga Miščevič, body inštruktor

Čvrsta in lepo oblikovana zadnjica

Čas: petek 21.4.2017 od 18.00 do 20.00 ure
Vaditelj: Žiga Miščevič
Kraj: PBS Center Kranj

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja