Avtor: Bodytehnika Kategorije: Dogodek Komentarji: 0

Pravni nasveti za zdravo delovno okolje.

Zdravo delovno okolje je širok pojem, ki je sestavljen iz več različnih dejavnikov. Poleg pogojev dela, možnosti za skrb za svoje zdravje, ki jih omogoča delodajalec, osebne angažiranosti itn, so eden najpomembnejših dejavnikov prav odnosi med zaposlenimi in delodajalcem. V veliki večini so izvor stresa na delovnem mestu poleg preobremenjenosti z delovnimi nalogami ravno neurejeni ali nezdravi odnosi med delodajalcem in delojemalcem.

Na tokratnem BREZPLAČNEM četrtkovem klubingu se boste o tem pogovarjali z odvetnico Nino Globočnik. Uvodoma vam bo predstavila vaše temeljne pravice iz delovnega razmerja, v nadaljevanju pa tudi postopke, s pomočjo katerih boste slednje uveljavili. Debata bo potekala skozi primere sodne prakse in skozi vaše primere. Prav tako vam bo na podlagi že utečene sodne prakse predstavila, kdaj lahko govorimo o mobingu in kako ravnati, kadar menimo, da smo žrtev mobinga.

1.     Kako zaščiti svoje pravice pri delodajalcu

Pri hudem življenjskem tempu in strahu pred izgubo zaposlitve se marsikateremu zgodi, da pozabi nase, na svoje pravice iz delovnega razmerja. Vsi vemo, da je nadurno delo omejeno, da smo upravičeni do regresa za letni dopust, da nas nihče na delovnem mestu ne sme nadlegovati in trpinčiti, pa vendar se nas večina ustavi, ko se je potrebno potegniti za svoje pravice. Včasih z razlogom, velikokrat pa povsem brez razloga. Včasih tudi ne vemo, ali smo upravičeni do božičnice ali ne. Kako je z letnim dopustom ob prenehanju delovnega razmerja. Ga prenesem, ali zahtevam odškodnino?

 2.      Kako ravnati, kadar menimo, da se izvaja mobing na delovnem mestu
Zakon o delovnih razmerjih sicer govori o nadlegovanju in trpinčenju na delovnem mestu, pa vendar, v življenju največkrat slišimo o mobingu. Ali nam o tem potarna partner, prijatelj, sorodnik, ali pa se celo sami počutimo, da nas nekdo v službi »mobingira«. Pri tem ni nujno, da je to nadrejeni, lahko je podrejeni, lahko pa poteka celo vzporedno med sodelavci. In tudi ni nujno, da gre vedno za mobing.

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja