Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Članek Komentarji: 0

Svojega življenja si ne znam predstavljati brez gibanja. Zaznamovalo me je že v otroštvu in živo se spominjam, da sem že kot otrok sanjala o tem, da bom nekoč ljudi lahko motivirala in vodila na poti k bolj zdravemu življenju. Če dobro pomislim, se je čisto vse odvijalo v željeno smer. V otroštvu sem imela izkušnjo z vrhunskim športom – ta mi je pokazala, kako pomembni sta vztrajnost ter odločnost, kako pomembni so vsi padci, ki jih doživljaš ne zgolj v športu, ampak tudi sicer. Padci so tisti, brez katerih ne bi bilo vzponov – če v njih seveda prepoznaš izziv in globje sporočilo.

Vse, kar sem razumela pri svojih vadečih, sem pri sebi zatajila

Po letih vodenja skupinskih vadb in ukvarjanja s svojim lastnim telesom, učenju njegovih zakonitosti, sem želela več. In se tako srečala z body tehniko. Pokazala mi je popolnoma drug aspekt tretiranja telesa in kmalu mi je bilo jasno, da je to tista filozofija, ki jo želim predajati dalje. In tako sem – pred skoraj 15 leti – popolnoma predala svoji misiji (danes rada rečem, da je prav to moje življenjsko poslanstvo), prenašanju znanja, konstantnemu učenju kako na telo gledati kot celoto, učiti, da je zunanjost vedno le odraz notranjosti, iskanju in odpravljanju vzroka ne posledice in podobno. In seveda je ta odločitev prinesla tudi mnogo “izzivov”. Vse, kar sem razumela pri svojih vadečih, sem pri sebi preskočila, zatajila, utišala. Prav dobro se spomnim obdobja svoje iztrošenosti, ki je prve znake kazala že pred mojo nosečnostjo. Radost ob rojstvu hčerke, je to iztrošenost omilila, ampak kaj hitro je pokazala svoje “kremplje”. Razpršenost med družinskimi obveznostmi, poslom, prijatelji in vsakodnevnimi obveznostmi je bila prevelika. Seveda je telo kazalo znake iztrošenosti, ki pa sem jih spretno tajila – dokler ni popustilo tudi moje fizično telo. Bolečine v ledvenem predelu so bile konstantne, utrujenost vedno večja in povrhu vsega, se je telo začelo boriti s stresom na način, da je kopičilo maščobo. 

Trenutek preobrazbe

Meseci so bili potrebni in v tem času se je življenjska energija v meni popolnoma zablokirala. Do tistega trenutka sem celo verjela, da oseba, ki se vsaj približno kvalitetno prehranjuje, uživa v najbolj učiknoviti in celostni vadbi, pluje med družinskimi in poslovnimi obveznostmi, nima nobenih težav. Življenje ti vedno na pot v pravem trenutku pošlje osebo, dogodke,…, ki te zbudijo in rezultirajo preobrat. Seveda, če si pripravljen videti, se soočiti in narediti vse, kar je v tvoji moči, da doživiš to preobrazbo. Srečala sem se s programom Body Healing Story (BHS), ki ga je inuitivno razvila magistra kineziologije in inovatorica Body tehnike, Ana-Marija Jagodić Rukavina. To je bil moj trenutek preobrazbe.

Dihanje ima neverjetno moč, kretnja ima večjo in globjo dimenzijo od tistega, kar je vidno našemu vidu. Počasi sem na lastni izkušnji spoznavala, da moje življenje potrebuje korenito spremembo. In to spremembo mi je omogočil BHS in njegova možnost, da na svoje telo gledam z drugimi očmi, iz druge perspektive, da je telo tisto orodje, s katerim lahko presežeš svoje stare, negativne, slabe in težke vzorce, ki te držijo v okovih na vseh nivojih – energijskem, hormonalnem, čustvenem in nenazadnje tudi fizičnem.

Od trenutka spočetja tvoje celice vpijajo vse vibracije ter med rastjo in razvojem ustvarjajo zapise globoko v tvojem telesu. Vsaka prejeta vibracija (čustvo) v tebi kreira nešteto različnih trenutkov, v katerih ležijo spomini, doživeti na podzavestni in zavestni ravni in sicer od trenutka spočetja do trenutka, kjer se nahajaš sedaj -v svojem fizičnem telesu.

Kretnja je odraz vsakega tvojega čustva, vsake tvoje misli in notranjega, nevidnega življenja, ki ga tako želiš skriti. Misliš, da vse to resnično skriješ? Mogoče pred okolico, pred samim sabo zagotovo ne. In to so tisti okovi, ki ti ne dopuščajo, da zaživiš polno in bogatejše življenje. In vse, kar moraš storiti je – odločiti se.

Z največjim veseljem te povabim, da se mi pridružiš na prihajajočem BHS seminarju in si dovoliš, da se ob združitvi zdravilnih frekvenc, dihalnih tehnik, posebnih kretenj, ki te vodijo vse do tvojega prednatalnega obdobja in pozitivnih misli, zgodi trenutek spremembe. Da počasi odkleneš zaklenjene in blokirane dele v tvojem telesu in tako svoje fizično telo povežeš s svojim izvorom.

Ko najdeš pristni stik s seboj in se s svojim telesom povežeš na najbolj čist in poglobljen način, se zgodi trenutek preobrazbe. In takrat življenje dobiva pravi pomen. Zaradi lastne omejenosti, ujetosti v vzorce delovanja, vidiš svet okrog sebe na naučeni način. Dovoli, da skozi lastno izkušnjo prideš do globjega razumevanja in ponovne povezave s svojim bistvom.

Meni se je preobrazba zgodila, dovoli si, da stopiš v stik s seboj tudi ti. Se vidiva na BHS seminarju. 

 

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja