Avtor: Barbara Tavčar Kategorije: Delavnica, Seminar Komentarji: 0

Včasih ne moreš (za)spati, ob jutrih je prisotna utrujenost, ki se vleče skozi celotno dopoldne. Ali pa je za tabo odlična noč z več ur kakovostnega spanca, pa je kljub vsemu prisotna utrujenost. Nekako zmoreš iz dneva v dan premagovati sebe in opraviti vse obveznosti, ki te čakajo. Pogosto viden scenarij, ki se ob aktualni situaciji epidemije koronavirusa lahko precej spremeni – a rezultat ostaja enak. Obveznosti je kar naenkrat manj, časa več. Že po nekaj dnevih stresne situacije in negotovosti tvoje telo pade v primež uma in neprestano – razmišlja. Tudi sredi noči. In kmalu se ponovi zgoraj opisani scenarij. Za piko na i postaja tvoje telo “težko”, ob večjih kretnjah in raztezanju se mogoče celo pojavi bolečina….

Tovrstna utrujenost, kateri je izpostavljena celotna družba, je v teh časih še bolj izrazita. Seže globje od telesne. Psihološka utrujenost, ki se kaže v odsotnem pogledu, zmanjšanju pozornosti in koncentracije ter nevitalni drži. Na fizičnem nivoju se najbolj pogosto izrazi z bolečinami pri kretnjah raztezanja, slabši koordinaciji, zmanjšanem ravnotežju. Utrujenost ni le stanje, temveč posledica prevelikega stresa in obremenitev, ki v organizmu povzročajo raznovrstne blokade. Tako se kmalu soočaš s slabšo krvno in limfno cirkulacijo, pojavijo se respiratorne težave (tako je, tudi povečajo se respiratorni infekti), na koncu se pojavijo tudi bolečine.

Tvoj prvi odziv na opaženo stanje je največkrat “boj”, akcija – več in bolj intenzivna vadba in še več obremenitev.

Želimo ti sporočiti, da sta vzroka za utrujenost največkrat dva – prvi je v načinu življenja, drugi v načinu razmišljanja. Utrujenost je vedno znak zakisanosti organizma, s katerim se bori tvoj imunski sistem, ki je v teh dneh še kako pomemben. A delovanje imunskega sistema je odvisno od nevrološkega.

Kaj lahko storiš?

Zagotovo najprej ozavesti “stresorje, ki zate predstavljajo velik dejavnik za neravnovesje, s katerim se spopadaš. Največji so tvoje (ne)spanje, prehrana, čustveno stanje in podobno. Večina utrujenih stremi k hitri rešitvi, a če bereš te vrstice smo prepričani, da se zavedaš, da hitrih rešitev ni. Telo je zelo inteligentna, semoregulacijska in prilagodljiva baterija, ki jo polni tvoja življenjska energija. Konstantna utrujenost  in bolečina sta le dva znaka, da trošiš preveč te energije in jo je potrebno obnoviti. Vse, kar potrebuješ je želja po izboljšanju ter motivacija, da skupaj z nami vztrajaš.

Zate smo pripravili ON-LINE RESET program, v katerem ti bomo dali odgovore zakaj se pojavlja utrujenost in predvsem rešitve, kako se revitalizirati, regenerirati ter poskrbeti, da bodo baterije ostale napolnjene.

V treh (3) 90 minutnih on-line srečanjih bomo spoznavali delovanje organizma ter z vadbami odpravljali vzroke tvoje utrujenosti. Sedaj imaš čas za RESET in priložnost, da osvojiš nove, bolj zdrave navade.

PODROBNOSTI on-line RESETa

1. Zate smo pripravili tri 90-minutne sklope on-line srečanj  z naslednjimi tematikami:

  • Kakšna je vloga nevrološkega sistema pri delovanju imunskega sistema ter kako ga balansirati
  • Z vadbo izboljšaj svojo fokusiranost in koncentracijo
  • Kakšna je prava doza vadbe, da bo slednja na tvoj organizem delovala kot zdravilo
  • Stopala – ključ za boljše delovanje tvojih pljuč in srca
  • Optimiziraj svoj prebavni sistem
  • Spanje kot indikator zdravega organizma

2. Vsaka delavnica vsebuje tudi praktično delo.

3. S programom pričnemo v sredo, 6.5.2020 ob 17.30 uri (pridružite se nam preko Zoom aplikacije).

4. Potrebna je predhodna rezervacija mesta, ki je 100% ob plačilu programa v skupnem znesku 26,00EUR/osebo. Na program se prijavite s klikom na spodnjo prijavnico, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo na e-naslovu barbara@bodytehnika.si ali info@bodytehnika.si

RESET program Telovadi, veruj in ljubi

Čas: 3 srečanja
Vaditelj: Barbara Tavčar, master body inštruktor
Kraj: PBS Center Kranj ON line

 

Deli svoje mnenje:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja